Kонтакт

Банери


Врање - људи и догађаји ПДФ Штампа Eл. пошта

 

Поводом 31. јануара, дана ослобођења Врања од Турака 1878. године и Дана града, Историјски архив "31. јануар" у Врању je 30. јануара 2012. године у Галерији народног музеја организовao изложбу "Врање – људи и догађаји", аутора Бранке Јаначковић. Присутнима се најпре обратила Бранка Јаначковић, аутор изложбе, а потом  је директор Архива, Сузана Петровић, поздравила присутне.  О значају архива и ове поставке уопште, говорио је др Мирослав Перишић, директор Архива Србије.

Присутни су могли да погледају и филм „Врање – какво је данас“ снимњен око 1960. године, у организацији „Технофилма“ Скопје, сниматеља Петра Лаловића, а у режији Миодрага Паскучија. Овај филм на 35mm траци чува се у Архиву у Врању.

Ово је прва у низу изложби и промоција којима ће Историјски архив у овој години обележити велики јубилеј – 50 година од оснивања Архива у Врању.

Изложба ће бити отворена до 20. фебруара 2012. године, те позивамо све заинтересоване да посете малу салу Галерије народног музеја у Врању и погледају изложбу.

Репортажу регионалне РТВ Врање погледајте овде

 

 

 

 

 

 

 

Анкета

Оцените сајт Историјског архива
 

Број посета

260189
Овог месеца2517

Израда презентације

 
  
Forum