Kонтакт

Банери


"Тестамент" ПДФ Штампа Eл. пошта

Сваки запис сачињен у неком времену, било које форме, било којом техником бележења, који садржајем и контекстом пружа доказ о некој активности, аутентично и веродостојно, значајно је сведочанство нашег постојања.

Историјски архив у Врању, пројектом „Тестамент“, који је подржало и Министарство културе Републике Србије, - жели да Вам помогне да сачувате све оно што је записано или на други начин забележено из Ваше прошлости, прошлости Ваше породице и догађајима у вашем крају.

Мали је напор да то сакупимо, али је наслеђе велико за оне који ће после нас доћи – да их поучи и поведе у будућност, да се не осете морално оштећени, да виде које су вредности биле у нашем васпитању и образовању и да бар мало „узму“ – да схвате промене, токове постојања и трагања, и постану добри људи.

Потражите у ковчезима старим и фиокама давне белешке, дневнике, писма и фотографије, тапије, дипломе и похвале, исечке из новина, старе књиге – све оно што је било радост или туга, узвишено осећање стварања, догађање у друштвеном и привредном животу – оних, што бејаху ваши дедови и очеви, брижне мајке, војници, учитељи и свештеници, научници и радници и ратари вредни; печалбари и емигранти, газде и сиромаси, и сачините скупоцени сеф памћења.

Архив у Врању има добре услове да то богатство сачува безбедно од уништења и разградње.

Посетите нас или нам се јавите писмом или електронском поштом, да Вас ближе упознамо с циљевима овог пројекта.

Постаните наши сарадници о остваривању лепе намере – да заједно служимо будућности, јер, када године прођу, ако ништа нисмо записали, ако смо то изгубили бестрага, онда као да нисмо постојали.

М.Ј.

Историјски архив Врање

Партизанска 17а, Врање

еmail: Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

тел./фах. 017/ 423 334

 

 

 

 

Анкета

Оцените сајт Историјског архива
 

Број посета

262374
Овог месеца1319

Израда презентације

 
  
Forum