Отворена изложба ,,Антропогеографски рад и научна истраживања Ристе Т. Николића''

            Поводом Дана ослобођења Врања у Првом светском рату, у Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба ,,Антропогеографски рад и научна истраживања Ристе Т. Николића'', коју су приредили архивисти Драгана Ристић и Бранислав Борић.  

            Присутне је најпре поздравио в. д. директор Историјског архива ,,31. јануар“ Саша Стаменковић, који се захвалио Министарству културе Републике Србије и руководству Града Врања на подршци у реализацији овог пројекта. Такође, захвалио се и породици Влајинац из Врања, чији је Риста Т. Николић потомак и која је уступила део грађе за припрему изложбе.

            Аутори изложбе су потом присутнима говорили о животу, раду и значају истраживања Ристе Т. Николића и провели присутне кроз најзначајније делове поставке.

У име градског руковoдства изложбу је отворила заменица градоначелника Зорица Јовић. Она је истакла значај поставке, истакавши да се по први пут пред стручном и културном јавношћу приказују живот и дело Ристе Т. Николића, једног од веома значајних Врањанаца. „Изложба коју прати каталог на систематичан и детаљан начин доноси све доступне податке о Ристи Т. Николићу, по први пут прикупљене и објављене на једном месту“, истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Отварању изложбе присуствовали су и представници Министарства културе Републике Србије, Географског факултета из Београда, Историјског архива Ниш и Историјског архива Лесковац.

Инфо

Aдреса: Партизанска 17/a 
Tелефон:017/ 423-334, 017/417-042
E-маил:
 istarhivvr@gmail.com 
Инстаграм:@аrhivvranje

Пријава на мејл листу