Компанија Yumco Врање обележила 63 године постојања

Холдинг компанија ,,YUMCO” обележила је у четвртак, 26. октобра 2023. године,  63. годишњицу постојања и рада, свечаном седницом у амфитеатру пословне зграде.

Седници су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Међу званицама су били и начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима и епископ врањски Пахомије.

Поводом ове свечаности отворена је изложба докумената и фотографија под називом „Добродошли у Yumco империју“ ауторки архивисте Бојане Митровић, архивског саветника Бранке Јаначковић и архивисте Драгане Ристић из Историјског архива „31. јануар“ у Врању.

Др Дејан Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је и рецензент монографије и изложбе „Добродошли у Yumco империју“, истакао је на отварању изложбе да монографија и изложбена поставка са преко 250 докумената и  фотографија представљају свеобухватно, документовано и непоновљиво сведочанство о постојању и раду Памучног комбината Врање од 1960. године до данас и свечано отворио изложбу.

 Промотивни филм о компанији ,,YUMCO” можете погледати на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=GxDnCN0mPJs

Инфо

Aдреса: Партизанска 17/a 
Tелефон:017/ 423-334, 017/417-042
E-маил:
 istarhivvr@gmail.com 
Инстаграм:@аrhivvranje

Пријава на мејл листу