Тестамент

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сваки запис сачињен у неком времену, било које форме, било којом техником бележења, који садржајем и контекстом пружа доказ о некој активности, аутентично и веродостојно, значајно је сведочанство нашег постојања.

Историјски архив у Врању, пројектом „Тестамент“, жели да Вам помогне да сачувате све оно што је записано или на други начин забележено из Ваше прошлости, прошлости Ваше породице и догађајима у вашем крају.

            Мали је напор да то сакупимо, али је наслеђе велико за оне који ће после нас доћи – да их поучи и поведе у будућност, да се не осете морално оштећени, да виде које су  вредности биле у нашем васпитању и образовању и да бар мало „узму“ – да схвате промене, токове  постојања и трагања, и постану  добри људи.

            Потражите у ковчезима старим и фиокама давне белешке, дневнике, писма и фотографије, тапије, дипломе и похвале, исечке из новина, старе књиге – све оно што је било радост или туга, узвишено осећање стварања, догађање у друштвеном и привредном животу – оних, што бејаху ваши дедови и очеви, брижне мајке, војници, учитељи и свештеници, научници и радници и ратари вредни; печалбари и емигранти, газде и сиромаси, и сачините скупоцени сеф памћења.

            Архив у Врању има добре услове да то богатство сачува безбедно од уништења и разградње.

            Посетите нас или нам  се јавите писмом или електронском поштом, да Вас ближе упознамо с циљевима овог пројекта.

            Постаните наши сарадници о остваривању лепе намере – да заједно служимо будућности, јер, када године прођу, ако ништа нисмо записали, ако смо то изгубили бестрага, онда као да нисмо постојали.

 

 

М.Ј.

Историјски архив Врање

Партизанска 17а, Врање

еmail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

            Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

тел./фах. 017/ 423 334

 

Инфо

Aдреса: Партизанска 17/a 
Tелефон:017/ 423-334, 017/417-042
E-маил:
 istarhivvr@gmail.com 
Инстаграм:@аrhivvranje

Пријава на мејл листу